sobota, 23 sierpnia 2014

#27

Wróciłam! Dzisiaj przychodzę do Was z propozycją pasty na kanapki, na śniadanie czy kolację. Szybka do zrobienia, tania i co najważniejsze - przepyszna i zdrowa! 
Pasta z zielonego groszku


* puszka groszku konserwowego
* ząbek czosnku
* łyżeczka oleju lnianego
* pół cebuli
* łyżeczka curry
* sól, pieprz

Wykonanie? Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Tylko czosnek uprzednio przecisnąć przez praskę, a cebulę posiekać w drobną kostkę. Podawać jako dodatek na kanapki w towarzystwie innych warzyw, na krakersach, albo wedle własnego uznania.


Byłam w Pieninach. Trzy korony zdobyte, zamki zwiedzone. Nawet Zakopane udało nam się odwiedzić.

4 komentarze:

  1. proste ,ale jakże zdrowe i smaczne, to lubię najbardziej :)
    cudne zdjęcie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj taką pastę na kanapki to bym porwała! *.* W górach jest pięknie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapisuję to wypróbowania :) Groszek jest pyszny!
    No proszę, ile rzeczy za jednym zamachem zaliczyłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kocham wszystkie pasty kanapkowe, więc porywam przepis!:)

    OdpowiedzUsuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)