środa, 3 września 2014

#38

Kukurydziane naleśniki na napoju sojowym, z nutą cynamonu. 

Z serkiem naturalnym i miodem/ z masłem orzechowym i malinami/ z nutellą, malinami i śliwkam/ z serkiem naturalnym, śliwkami. 



1/2 szklanki mąki kukurydzianej
3/4 szklanki dowolnego mleka roślinnego
jajko
łyżeczka cynamonu
Wszystkie składniki łączymy. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni :)



18 komentarzy:

  1. Kukurydziane! Zapisuję sobie ten pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają i brzmią wspaniale!

    OdpowiedzUsuń
  3. O jaaacieee. Same pyszności w tych naleśnikach. Idealne dodatki :) I kukurydziane same w sobie są pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie delikatne! Jednym słowem idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie cuda!
    Spróbuję kiedyś z Twojego przepisu, może mi wyjdą? :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Tu też naleśniki :P A właśnie się zastanawiałem, czy kiedykolwiek przyjdzie mi je zrobić ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. O kukurydzianych dawno nie było, dzięki za przypomnienie :D

    OdpowiedzUsuń
  8. wyglądają na takie chrupiące :)

    OdpowiedzUsuń
  9. lubię te na mace kukurydzianej, są takie chrupiące! a tak nadziane na pewno smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Kukurydziane to moje ulubione, są bardzo chrupiące...:)

    OdpowiedzUsuń
  11. każdy z innymi dodatkami, lubię to! ;) ja też zawsze nie mogę zdecydować się z czym zjeść i potem mam wielki miszmasz na talerzu ;d

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale pięknie wyglądają te naleśniki !

    Zapraszam do mnie : www.tropikalnakuchnia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  13. Kukurydzianych jeszcze nie robiłam, ale domyślam się, że wyszły pyszne :))

    OdpowiedzUsuń
  14. jeejku, mam ochotę na te naleśniki!

    OdpowiedzUsuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)