poniedziałek, 8 września 2014

#43

Kukurydziane kluski twarogowe z orzeszkami ziemnymi(w środku). Podane z cynamonem i miodem z kasztanowca. Standardowo kawa do śniadania :) 



Kostka twarogu, dwie kopiaste łyżki mąki kukurydzianej, łyżeczka siemienia lnianego, cynamon, jajko(wystarczy samo białko), słodzidło wedle uznania.

Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Powstałe ciasto formujemy w wałek, odcinamy kluseczki i wrzucamy je do wrzącej wody. Gotujemy kilka minut od czasu wypłynięcia.

9 komentarzy:

  1. Jakie delikatne, mają świetny kolor :)

    OdpowiedzUsuń
  2. są idealne! :) fajny pomysł na nadzianie je orzeszkami!

    OdpowiedzUsuń
  3. Delikatne i nadziane orzechm, mniam :3

    OdpowiedzUsuń
  4. chcę, chcę, chcę! baaardzo chcę! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. muszę się przekonać do leniwych... kiedyś :D te orzeszki ziemne w środku <3

    OdpowiedzUsuń
  6. wyglądają genialnie, chętnie bym skosztowała ;p i świetny pomysł z ukryciem orzeszków! ;)

    OdpowiedzUsuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)