piątek, 10 października 2014

#69-71

Marchwkowo-cynamonowe placki na kefirze i mące żytniej podane z gruszką i tahini.
Debiut plackowy, ale genialny!
Składniki: białko jaja, 2 czubate łyżki mąki(dowolnej), pół łyżeczki proszku do pieczenia, 2-3 łyżki kefiru, mała marchew starta na grubych oczkach.
Wszystko wystarczy dokładnie wymieszać łyżką i smażyć na lekko przetartej tłuszczem patelni. Wyjdą 4 większe placki, bądź 5-6 mniejszych.

I zaległe:
Bananowe placki na kefirze i mące żytniej podane z musem jabłkowym.
Jogurt naturalny z bananem, mieszanką studencką, cynamonem, musli z Sante oraz z otrębami pszennymi.



14 komentarzy:

  1. Marchewka, gruszka, tahini i placki to zdecydowanie udany debiut :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Mistrzyni placuszków! Te pierwsze są zachwycające *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Domowy, robiony w trakcie smażenia się placków :)

      Usuń
    2. W takim razie tym bardziej pychota. ^.^

      Usuń
  4. jak na debiut - idealne połączenie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. debiut zdecydowanie udany :) cudne placuchy!

    OdpowiedzUsuń
  6. ale tutaj plackowo, jak dla mnie bomba! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Marchewkowe placki są rewelacyjne :D niczym ciasto marchewkowe :)

    OdpowiedzUsuń
  8. z marchewką sa mistrzowskie! :))

    OdpowiedzUsuń
  9. Zdecydowanie skradłaś moje serducho.

    OdpowiedzUsuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)