poniedziałek, 3 listopada 2014

#83

Omlet z curry, porem, papryką, cebulą, pomidorem, szczypiorkiem. Podany na kiełkach rzodkiewki.

Jajko rozbełtane ze sporą ilością curry i 2 łyżkami wody mineralnej(może być mleko). Wylane na patelnie z podsmażonym porem, papryką, cebulą. Smażone na małym ogniu pod przykrywką, po lekkim ścięciu się jajka nałożyłam na omleta pomidora i szczypiorek.  

13 komentarzy:

  1. dzięki Tobie chyba zacznę jadać bardziej wytrawne śniadania, bo kusisz swoimi ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dałabym plasterek jakiegoś sera, co by się ciągnęło i pałaszuję w te pędy :D dawno bardzo nie jadłam omleta na wytrawnie...

    OdpowiedzUsuń
  3. niczym dzieło sztuki, bez kitu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądem zachwyca! Na wytrawnie kocham omlety :)

    OdpowiedzUsuń
  5. na wytrawnie omlety bardzo lubię, a tak rzadko je robię :<

    OdpowiedzUsuń
  6. takiej fanki curry jak ty jeszcze nie spotkałam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. odpowiadam na pytanie odnośnie chia - tak, jest podobnej konsystencji do siemienia. robiąc pudding po godz. a potem nawet jeszcze za jakiś czas lepiej wymieszać całość, by dokładnie zgęstniało, po prostu aby nie otrzymać niepożądanych zwartych "glutowatych grudek" ;D polecam z mlekiem kokosowym lub migdałowym! do tego owoce, orzechy - pycha! :)

      Usuń
  7. Biorąc pod uwagę, że jest to jajo z wodą i pomidorem- skromne to bardzo pożywienie, ale niezwykle fotogeniczne i chętnie bym zjadła :D

    OdpowiedzUsuń
  8. chyba jutro będzie u mnie omlet na wytrawnie :>

    OdpowiedzUsuń
  9. Od pewnego czasu marzy mi się omlet z warzywami, a i tak zawsze kończy się na dżemie lub maśle orzechowym ;3

    OdpowiedzUsuń
  10. Ooo, koniecznie muszę wypróbować takiego omleta. Prezentuje się świetnie! :)

    OdpowiedzUsuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)