wtorek, 18 listopada 2014

Bananowy, żytni chlebek(z dodatkiem kakao i cynamonu) z żurawiną. Zjedzony z kremem kokosowym i masłem orzechowym.
 

3 banany, 1,5 szklanki mąki żytniej, 2 jajka, 3 łyżki cukru, łyżeczka proszku, łyżeczki żurawiny, dużo cynamonu, 2 łyżeczki kakao, garść żurawiny (albo innych bakalii). Wszystkie składniki mieszamy i pieczemy w podłużnej foremce 60 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni :)

18 komentarzy:

  1. O, takie kanapeczki są śliczne i z chęcią zjadłabym je na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  2. też chcę taki chlebek! szkoda, że już nie mam bananów :<

    OdpowiedzUsuń
  3. ten krem kokosowy to domowej roboty ;> ?

    OdpowiedzUsuń
  4. Z chęcią bym taki przyrządziła, wygląda super. ^^

    OdpowiedzUsuń
  5. Aż slinka cieknie kiedy popatrzy się na ten kawałek posmarowany PB :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę, po prostu muszę się w końcu za ten chlebek zabrać :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Byle remont się jak najszybciej skończył i biorę się za to cudeńko ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. upiecz też dla mnie taki chlebek, proooszę! ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. jej, takie to musiało być dobre!

    OdpowiedzUsuń
  10. Marzy mi się taki pełnowymiarowy, na pewno już niedługo go upiekę :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Pyszny taki chlebek.... i jeszcze ten krem kokosowy :)

    OdpowiedzUsuń
  12. My też ostatnio gustujemy w bananowych chlebkach na różne sposoby :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Jak widać, nie trzeba wiele, aby było pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  14. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  15. Z powodu braku piekarnika nigdy dotąd nie jadłam tak popularnego chlebka bananowego :(

    OdpowiedzUsuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)