sobota, 22 listopada 2014

Kokosowe* kluski twarogowe podane z syropem klonowym, śliwką, pomarańczą, jagodami goji, żurawiną.
*z mąki kokosowej

Przepis:
pół kostki twarogu
białko
1,5 łyżka mąki kokosowej
1 łyżka mąki żytniej
Wszystko mieszamy, formujemy kluski i wrzucamy do gotującej się, lekko osolonej wody. Podajemy z ulubionymi dodatkami :)

18 komentarzy:

  1. wyglądają tak strasznie delikatnie! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Były bardzo delikatne, niektóre wręcz aż za bardzo i niestety zginęły w garnku :)

      Usuń
  2. dokładnie, takie delikatne :) nie lubię mącznych klusek, więc dla mnie idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam te delikatne chmurki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają jak obłoczki. Kocham delikatne kluski *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. Zjadłabym chętnie takie na dzisiejszy obiad, pycha, a do tego piękne kolory na talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. robiłam podobne i wyobrażam sobie jakie pyszne śniadanie dziś miałaś! *.*

    OdpowiedzUsuń
  7. Wszystko co kokosowe musi być pyszne! :) A kluski wyglądają na takie co rozpływają się w ustach :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglądają nieźle.. nie - przepysznie. :3

    OdpowiedzUsuń
  9. Jak obłoczki! Z mąką kokosową musiały być pyszne :3

    OdpowiedzUsuń
  10. Kokosowy smak bez wiórków - to coś dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. olśniewająco białe, jak wyprane w perwollu :D

    OdpowiedzUsuń
  12. ojej, kokos i to w kluseczkach, brzmi co najmniej wyśmienicie :D

    OdpowiedzUsuń
  13. jest twaróg, są pyszności ;) taki kluski chętnie bym Ci porwała ;p

    OdpowiedzUsuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)