piątek, 21 listopada 2014

Orzechowo-otrębowo-piernikowe placki na maślance, nadziane orzechami nerkowca, fistaszkami, daktylami. Podane z masłem z nerkowców, fistaszków, kremem kawowym, żurawiną i goji.

Przepis do dopracowania, więc póki co - nie podaję. 
Lubię wracać do domu na weekend i siedzieć w kuchni. 

Polecam do placków wrzucać dużo bakalii! :)

20 komentarzy:

  1. ile bakaliii!! jestem w raju, poproszę o takie placuszki! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jesli otrębowe to na pewno leciutkie i pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki ful wypas to my rozumiemy :D Bardzo sycący posiłek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystko co najlepsze ukryte w placuszkach *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. Też się tak zastanawiam, jak to będzie ciekawie wracać na studiach do domu i odprężać się w kuchni xD

    OdpowiedzUsuń
  6. piernikowe są przepyszne, jedne z moich ulubionych <3

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam placki z bakaliami, a tego masła z nerkowców tak Ci zazdroszczę <3

    OdpowiedzUsuń
  8. małe pierniczki z patelni :-) i jak fantastycznie na bogato i chrupiąco nadziane :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja lubię jak w plackach chrupie :)
    Jutro plackuję, nie ma co :D

    OdpowiedzUsuń
  10. nie ma nic lepszego od placuszków naładowanych bakaliami, a do tego z masłem orzechowym <3

    OdpowiedzUsuń
  11. o kurczę, nie wiem co powiedzieć, cudownee! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Takie placki są mi teraz potrzebne! :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Jak u mnie dawno placków nie było ;p Czas nadrobić :D Twoje wyglądają zasmaczyście :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Twoje zdjęcia zawsze sprawiają, że jestem głodna :D

    OdpowiedzUsuń
  15. Taka sterta małych placuszków wygląda uroczo i smakowicie. ^^

    OdpowiedzUsuń
  16. Może by je tak czymś polać? Choćby jogurtem naturalnym. Bo takie same to chyba suche, nie?
    Nawet jeśli nie, to ja i tak zawsze moje jedzonka polewam, bo lepiej wchodzą :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Były bardzo wilgotne w środku, i posmarowane kremami, także niczym ich nie polewałam. Czasami używam jeszcze miodu/syropu klonowego - ale z tyloma dodatkami to nawet o tym nie pomyślałam :)

      Usuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)