czwartek, 18 grudnia 2014

Budyniowa owsianko-życianka z kiwi, goji, miodem, masłem z fistaszków, masłem z nerkowców i z nerkowcami.
W końcu na dłużej w domu. Dziękuję za wszystkie przepisy na makowce, z pewnością z któregoś z nich skorzystam! 
Kolejny sklep ze świetnym zaopatrzeniem znaleziony, a pierwsze zakupy w nim zrobione, bardzo się cieszę. I jeszcze jedno pytanie do Was: używacie stewii? Polecacie? Zastanawiam się nad kupnem stewii albo ksylitolu :)

14 komentarzy:

  1. Ja niestety się nie wypowiem, bo nie używam stevii ;)
    A owsiankę porywam! Ile w niej masła orzechowego <3

    OdpowiedzUsuń
  2. owsianki mi się teraz zachciało!
    zrobiłam bym sobie jutro na śniadanie ale już w lodówce czeka serniczek! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. ja polecam ksylitol, jest bardzo zdrowy :) stewii kiedyś używałam, aczkolwiek do jej smaku trzeba się przyzwyczaić.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. taaak, mi na przykład smak stewii zdecydowanie nie podszedł, nie mogłam się przyzwyczaić, dlatego słodzę zawsze miodem lub daktylami ;) ale przymierzam się do zakupu ksylitolu :)

      Usuń
    2. To ile wyście tej stewii dawały, że smak wyczuwałyście?

      Usuń
  4. Ja używam tylko stevii i polecam! Chyba najlepszy zamiennik cukru :) Stevia też nie zmienia właściwości podczas np. pieczenia, ale jest o wiele słodsza i trzeba przywyknąć do porcjowania :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Oja jak ja dawno nie jadłam nic budyniowego (poza budyniem xD), a tyle kusicie ostatnio! :D
    Ja używam stewii, właśnie mi się kończy i kupię kolejną, więc raczej polecam :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę sobie w końcu zrobić owsianko-budyń, bo bardzo mnie taki konstrukt frapuje (a po ludzku: żarłabym).

    OdpowiedzUsuń
  7. Budyniowe owsianki są najlepsze!
    Też chciałabym zacząć korzystać ze stewii, jestem ciekawa jej smaku w wypiekach.

    OdpowiedzUsuń
  8. Chętnie poznam jakieś sprawdzone opinie odnośnie takiego rodzaju słodzidła :)
    Budyniowa owsianka - najlepsza ze względu na swoja cudowną konsystencję

    OdpowiedzUsuń
  9. Zapraszamy do nas na przepis na makowca, może wersja wegańska przypadnie Ci do gustu :)
    Zdecydowanie polecamy ksylitol albo erytrytol :) Stewia jest dość specyficzna i nam osobiście nie smakuje a najgorsza jest ta w tabletkach z firmy "Zielony listek" (chyba).

    OdpowiedzUsuń
  10. ja używam stevii i jestem mega zadowolona :)
    tylko patrz żeby nie miała różnych świństw w składzie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja używam czasem ksylitolu i bardzo polecam, zero różnicy w smaku, porównując do cukru :)
    Jedynie cena trochę odstrasza, ale raz na jakiś czas warto kupić :)

    OdpowiedzUsuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)