czwartek, 15 stycznia 2015

Owsianka na mleku ryżowym z bananem, masłem orzechowym, migdałami, słonecznikiem i jagodami goji.

Owsianka:
50 gramów płatków namoczonych przez noc we wrzątku gotuję z rana w szklance mleka ryżowego z dodatkiem miodu/syropu z agawy - czasami nawet nie dosładzam, gdyż mleko ryżowe jest słodkie same w sobie.
Dodaję dodatki: masło orzechowe, słonecznik, migdały, banana, jagody goji :) 

15 komentarzy:

  1. Jesteśmy ciekawe jak smakuje syrop z agawy :) Trzeba kiedyś je koniecznie kupić :D

    OdpowiedzUsuń
  2. ile pysznych dodatków w tej owsiance :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mnie dziś dokładnie odwrotnie, płatki ryżowe na mleku owsianym! :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Niby tak proste śniadanko, a prezentuje się tak przesmacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. A wiesz, że ostatnio przekonałam przyjaciela do owsianek? On blogowy nie jest, ale i tak przypomnę mu Twój adres (raz przeglądał i mówił, że piękne zdjęcia), może coś sobie zapożyczy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O, to bardzo miłe! Dziękuję bardzo :)

      Usuń
  6. Idealna na rozpoczęcie każdego dnia :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Owsianka z bananem to moja ulubiona!:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ostatnio kupiłam mleko ryżowe! Musze je w końcu otworzyć :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Idealnie!
    Muszę spróbować mleka ryżowego :)

    OdpowiedzUsuń
  10. ale to idealnie wszystko ułożyłaś, podałaś, skomponowalaś!

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam dodawać łyżeczkę masła orzechowe na wierzch owsianki. :>

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale pięknie wszystko ułożyłaś :D !

    OdpowiedzUsuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)