niedziela, 22 lutego 2015

Bananowo-cynamonowe, dwuskładnikowe placki. Podane z masłem z migdałów, kajmakiem, suszoną morwą białą, płatkami lnianymi i pokruszoną, sezamową chałwą lnianą. Kawa.


Przepis:jajko, banan, łyżeczka płatków lnianych, cynamon. Wszystko blendujemy na gładką masę i smażymy z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami :)

24 komentarze:

  1. Jak smakują płatki lniane? :) Można je zastąpić, np. jaglanymi? :) Placki wyglądają bosko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Te płatki lniane to inaczej zmielone ziarna lnu. Myślę, że mogłabyś np. dać łyżeczkę zwykłych nasionek, albo mielonego siemienia lnianego :)

      Usuń
  2. nie słyszałam nigdy o lnianych ! ; o a próbowałam kiedyś takich ale coś nie wyszło :(

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę takie placki w końcu zmajstrować, bo wyglądają bardzo smacznie. Zwłaszcza połączenie banana z kajmakiem mi odpowiada :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię je, mało składników, a taki efekt <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Taki stosik placuszków jest idealne na syte śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jakie genialne, wieżyczka wprost idealna :) I widzę moją ukochaną morwę <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Mi one się nie udały ;p ale wiem, że są smaczne :D Będzie chyba kolejne podejście :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Dla mnie wszystko super, tylko podałabym bez morwy, bo jej nie lubię. ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nigdy takich dwuskładnikowych placków nie robiłam, ale wyglądają smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale ładnie Ci wyszły! Chciałam zrobić te dwuskładnikowe placki, ale czytałam, że wielu osobom nie wyszły, więc trochę się boję:p

    OdpowiedzUsuń
  11. ta Twoja chałwa stale mnie kusi! :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Bardzo je lubię i często smażę na kolację :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Śniadanie idealne dla mnie :)
    Zapraszam: http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
    :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Chodzą za mną takie dwuskładnikowe placki już od dawien dawna, ale zawsze bałam się, że nie wyjdą... Czas się przełamać!

    OdpowiedzUsuń
  15. Oo, pychota! Na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Bo czasem po prostu nie potrzeba dużo by wyszło smacznie. Takie śniadanie najbardziej nas zaskakują :)

    OdpowiedzUsuń
  17. o wydają się dość proste do zrobienia, a prezentują się znakomicie :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Smażysz/-łaś kiedyś na patelni teflonowej bez tłuszczu? Czy nie ma szans, że wyjdą?

    P.S. Zostawiłaś mi komentarz, że nie ma opisu GrieBTrauma tiramisu, a jest, na dodatek podlinkowany w tym samym wpisie: http://livingonmyown.pl/2014/10/05/ehrmann-griestraum-4-smaki/ Jeden z moich ulubionych :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wyjdą, ale patelnia musi być bardzo mocno rozgrzana. Możesz też dać dwa jajka, a nie jedno - też powinno to ułatwić sprawę. Chociaż mimo wszystko, ja bym lekko jakimś tłuszczem przetarła patelnię przed pierwszym smażeniem np. za pomocą ręcznika papierowego. I pierwszą stronę smaż pod przykryciem :) Ja mam teflonową, ale trochę wysłużoną, więc zwykle ją czymś tam smaruję, coby uniknąć niechcianych sytuacji :D

      Usuń
  19. Prosto, zdrowo, pysznie - przepis na idealne śniadanie ;)

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  20. Chyba prościej już nie można, prawda? Ale za to jak smacznie <3
    Zapraszam: http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
    Buziaki ! :)

    OdpowiedzUsuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)