wtorek, 19 maja 2015

Gruszkowe płatki jaglane gotowane na waniliowym napoju sojowym. Z płatkami lnianymi, startą gruszką. Podane z gruszką, tahini i rodzynkami.


Zdecydowanie uwielbiam te płatki. Gęste, delikatne, słodkie za sprawą mocno dojrzałej gruszki oraz z budyniową nutą, której nadało im waniliowe mleko sojowe. A tahini? Wiadomo, że z gruszką tworzą duet idealny! :)

15 komentarzy:

  1. Świetny przepis - pysznie wygląda :}

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba powinnam sie rozejrzeć za tymi płatkami :) właśnie tak delikatnie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale idealne! świetne smaki. no i piękne masz naczynka! <3
    a co do zdjęć, to moim zdaniem Ty robisz milion razy lepsze!

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękne! Muszę rozejrzeć się za takimi płatkami. :-) Jak smakuje waniliowe mleko sojowe? Ja pije zwykłe, a zawsze to waniliowe mnie kusi. :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Piękne! Muszę rozejrzeć się za takimi płatkami. :-) Jak smakuje waniliowe mleko sojowe? Ja pije zwykłe, a zawsze to waniliowe mnie kusi. :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Do szczęścia potrzeba mi tylko tahini i gruszki :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wanilia, gruszka i tahini. Trio idealne ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda naprawdę powalająco :)

    OdpowiedzUsuń
  9. ale się dziś zgrałyśmy, obie jadłyśmy jaglane i obie podzielamy zdanie, że są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Miałam kupić te płatki, ale niestety zrezygnowałam :c
    Gruszka ♥ Uwielbiam w miseczkowych śniadaniach ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Idealne połączenie smakowe <3

    OdpowiedzUsuń
  12. Ja płatków jaglanych jeszcze nie dorwałam, ale muszę je znaleźć jak najszybciej ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Tym cudnym połączeniem smaków mnie dzisiaj kupiłaś! ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam połączenie gruszki i tahini ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Uwielbiam połączenie gruszki i tahini ;)

    OdpowiedzUsuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)