poniedziałek, 25 maja 2015

Płatki ryżowe gotowane na napoju kokosowym z połową gruszki i płatkami lnianymi. Podane z resztą gruszki, tahini, goji oraz prażonymi płatkami migdałów. 

Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam płatki ryżowe, ale wiem już, że zdecydowanie za długo! To śniadanie było idealne, a ja w końcu znalazłam cudowną tahinę, nie w formie zbitej, gorzkawej pasty. Lejące i przepyszne :) A płatki wyszły tak gęste, że można było kroić je łyżeczką :D

19 komentarzy:

  1. Dobre sycące owsianki, a jeszcze z tahini - pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gruszka, goji i tahini to musiało być pyszne. Oj ja kiedyś też na niedobrą tahini natrafiłam. Nie smakuje mi ta z sezamu prażonego.

    OdpowiedzUsuń
  3. takiej tahiny jeszcze nie znalazłam, ale luię i te zbite, z dodatkiem miodu mają strukturę chałwy ;)
    cudne połączenie <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Gęste płatki takie nawet do krojenia uwielbiamy chyba najbardziej :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam owsianki, a płatki ryżowe są na mojej liście do wypróbowania. Jestem bardzo ciekawa ich smaku. :-) Zjadłabym też z dodatkiem tahiny, którą uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. jeszcze nigdy nie jadłam płatków ryżowych :O

    OdpowiedzUsuń
  7. Ryżowe są takie delikatne! Na tahini mi ochoty narobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Konsystencja <3
    Nominowałam Cię do zabawy u siebie! ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. jak żeś zrobiła takie gęste płatki? Mi zawsze z ryżowych wychodzi taka 'paćka' :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Płatków ryżowych nie lubię, ale wszytko inne brzmi i wygląda świetnie. ^^

    OdpowiedzUsuń
  11. Najprostsze rzeczy są zawsze najbardziej komfortowe - to juz chyba moja dewiza :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Najprostsze rzeczy są zawsze najbardziej komfortowe - to juz chyba moja dewiza :)

    OdpowiedzUsuń
  13. U Ciebie zawsze są najpyszniejsze miseczkowe śniadanka :D

    OdpowiedzUsuń
  14. A co to była za tahina?
    Piękne i na pewno pyszne śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Płatki ryżowe, tak jak manna kojarzą mi się z dzieciństwem. ;) A takie gęsto to już w ogóle mniam!

    OdpowiedzUsuń
  16. O rany, ja ryżowych nigdy nie jadałam.. muszą być pyszne :) cudownie podane

    OdpowiedzUsuń
  17. ja mam dziwne płatki ryżowe, choćbym nie wiem jak krótko je gotowała zawsze robi się z nich budyń :D nie mam pojęcia czemu :D

    OdpowiedzUsuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)