czwartek, 24 września 2015

Omlet gryczany z migdałowym jogurtem sojowym, kiwi, siekanymi migdałami, syropem z agawy. Kawa.


Jajko + białko jaja, 2 łyżki mąki gryczanej, łyżeczka jogurtu, szczypta proszku do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtko utarte z łyżką jogurtu i słodzidłem wedle uznania. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i smażymy na wolnym ogniu z obu stron, pod przykryciem :)

21 komentarzy:

  1. Jaki piękny talerz i kubeczek, gdzie Ty je upolowałaś?! I omlet też fantastyczny, wyrośnięty i zwiększa u mnie ochotę na kiwi, która zwykle prezentuje się dość miernie :P

    OdpowiedzUsuń
  2. To kiwi tak bardzo kojarzy mi się z latem :) i miko, że jesień już pełną parą, to przynajmniej śniadaniem można się przenieść wstecz ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm jeszcze ten jogurt sojowy o migdałowym smaku. Uwielbiam takie. :-) Piękny omlecik, jak zwykle perfekcyjny.

    OdpowiedzUsuń
  4. nie tylko omlet cudny, ale jaki uroczy kubek! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. O rany, jak wspaniale wygląda! Świetne zdjęcia, a omlet musiał być pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Śliczny komplecik!
    A śniadanie jak zwykle wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jeszcze nigdy tak nie podawałam omleta, a muszę przyznać ma to swój urok! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ten talerzyk skradł moje serce <3

    OdpowiedzUsuń
  9. Wow, ale podane! Cudne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Cudne są te warstwy - idealnie dobrane kolorystycznie (smakowo zresztą też :p).

    OdpowiedzUsuń
  11. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  12. To wygląda jak królewskie śniadanie, chętnie bym takie zjadła w niedzielny poranek, przyniesione do łóżka :} mniam !

    OdpowiedzUsuń
  13. Jak to pysznie wygląda. :D
    przyznam, ze nigdy nie pomyślałam o tym,aby zjeść pokrojony omlet.

    OdpowiedzUsuń
  14. Prześlicznie podany. Smakowicie wygląda. :)

    OdpowiedzUsuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)