sobota, 12 grudnia 2015

Placuszki z serka wiejskiego z domowym dżemem truskawkowym i tahini :)

Bardzo łatwe! Bo wystarczy zmieszać serek wiejski(po odsączeniu) z jajkiem, odrobiną proszku i dowolną mąką do konsystencji gęstej śmietany i smażyć z obu stron! :)

18 komentarzy:

  1. Świetnie, że z serka wiejskiego, miałaś bardzo dobry pomysł. :-) Do tego obłędnie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają pysznie i delikatnie, muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja jeszcze nie robiłam z serka wiejskiego, wygląda wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dawno nie robiłam żadnych placków z serka, już prawie o nich zapomniałam... :D

    OdpowiedzUsuń
  5. ale piękne :) domowy dżem najlepszy!

    OdpowiedzUsuń
  6. No to piątka za śniadanie. U mnie dziś na blogu omlwt z serkiem wiejskim :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyobrażam sobie, że smakowały jak małe serniczki :) Wyglądają pysznie z taką polewą :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wyglądają jak kamienie szlachetne, super :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale dawno nie jadłam dżemu truskawkowego, a domowy to już musiało być jakieś niebo na talerzu... w dodatku z tahini! <3

    OdpowiedzUsuń
  11. Whoa! :D Ale świetnie się prezentują!

    OdpowiedzUsuń
  12. Łatwe? Ja jak je robiłam to spaliłam patelnię i się poparzyłam fest! Ale to było na samym początku bloga...musze dać im drugą szansę ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Serek wiejski jest niezastąpiony w naszej kuchni :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Fajne placuchy ! Tahini i dżem truskawkowy... musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Dawno mnie tu nie było, ale widzę że niezmiennie same pyszności. :3

    OdpowiedzUsuń
  16. Placuszki wyglądają kusząco :D

    OdpowiedzUsuń
  17. Wyglądają świetnie!
    Podejrzewałam tahini. :D

    OdpowiedzUsuń
  18. ostatnio lubię polewać placki tahini zamiast masła orzechowego, chociaż wiadomo z nim ciężko się rozstać :P

    OdpowiedzUsuń

Jest mi niezmiernie miło czytać każdy pozostawiony komentarz :)